Saturday, July 7, 2012

CELCOM/MAXIS SKMM


 Data (Internet) RATES
RM25 - 1 Bulan ( 1GB )
- Speed Up to 512kbps (test dapat 1.5mbps)
- Lebih 1GB, free surfing 64kbps (max speed jika guna vpn - 1.5mbps. idm transfer rate average 120kbps) 
RM1 per 1 Jam - ( 100MB ) 
Call & SMS RATES
ADD FRIEND 
RM 1.00 dan dapat:
Berbual 1000 minit
SMS 1000 sms 
*per / Hari ( Maksimum 5 orang )
PANGGILAN :
ke celcom 28 sen per 10 minit
ke lain rangkaian 28 sen per 5 minit 
SMS :
ke celcom 1 sen per sms
ke lain rangkaian 5 sen per sms 
Harga Starter Pack: RM90 RM85 
(percuma pos, pendaftaran & kredit rm5)
  
STOK TERHAD! !!!

Berminat? sms: <ORDER CELCOM LIMITED EDITION> ke 017-3303304

Sedikit pengenalan mengenai Starter Pack ini..

Starter Pack ini menggunakan sistem prepaid. Anda hanya perlu topup untuk menggunakannya. Sebulan cuma rm25 sahaja. (lihat gambar di atas)

Kelebihan starter pack ini, kelajuannya boleh mencecah 7mbps! Anda boleh dapat lebih dari itu jika anda gunakan modem 21mbps.

Maximum penggunaannya 700mb sebulan. Tetapi jika anda dapatkan sekali pakej VPN Laju, anda dapat gunakannya TANPA HAD!
Tentang pendaftaran sim, kami boleh uruskan. Anda hanya berikan Nama Penuh, No IC & Alamat (seperti dalam IC)
Harga Starter Pack: RM60 RM85 
(percuma pos, pendaftaran & sebulan penggunaan!)

Berminat? sms: <ORDER MAXIS LIMITED EDITION> ke 017-3303304


nota: Starter Pack ini adalah lebihan projek Netbook 1Malaysia. Starter Pack ini tidak dijual di kedai-kedai umum. Hanya pengedar yang diberi green light sahaja dibenarkan mengedar starter pack ini. Dapatkannya sekarang sebelum kehabisan stok!


MAXIS SKMM - BORONG  ( 12 KEPING ) @ RM 38 / KEPING

CIRI-CIRI BROADBAND MAXIS SKMM  INI:
  • Broadband SKMM ini adalah menggunakan coverage network Maxis. Jika kawasan anda mempunyai liputan Maxis yang baik, maka liputan broadband SKMM anda juga baik.
  • Pek daripada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).
  • Stok terhad dan tidak banyak dikeluarkan serta tiada dijual di kedai-kedai telco.
  • Kelajuan sehingga 7.2 Mbps!
  • Percuma layari internet selama 30 hari (bulan pertama). Seterusnya tambah nilai (topup) hanya RM25 untuk sebulan.
  • Prepaid dan tiada kontrak. Usah risau tentang bil bulanan.
  • Boleh digunakan di laptop, handphone, pc, galaxy tab dan sebagainya.
  • Quota limited ( 700 mb ).  Quota dan speed akan jadi Unlimited jika guna VPN (RM10/bln)
  • Boleh buat Call dan SMS.
PERINGATAN: PEK INI ADALAH PEK SPECIAL SKMM SEBAB TU MURAH. SPEED SANGAT LAJU SEHINGGA 7.2 Mbps! SESUAI JIKA ANDA ADALAH KAKI DOWNLOAD DAN INGINKAN PENJIMATAN =)
SOALAN-SOALAN LAZIM YANG SERING DITANYA :
Produk apa ini? Nampak macam menarik.
Stater pack/broadband SKMM kerjasama dengan Maxis ( Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia ).

Jika beli broadband ini, apa yang dapat?
Dapat Starter Pack ( macam sim card ) tanpa modem DAN servis VPN.

Jenis modem apa yang boleh digunakan bersama sim card ini?
Pelbagai jenis modem seperti Huawei, ZTE..sebaiknya modem Maxis (ZTE). Modem lain boleh digunakan sekiranya telah di unlock.

Hanya dapat Stater pack sahaja?
Selain stater pack dapat PERCUMA 30 hari penggunaan internet Maxis.

Di manakah boleh dapat modem?
Modem ada dijual di kedai-kedai komputer. Lebih mudah beli jenama yang telah di unlock.

Berapakah harga Stater pack broadband ini?
RM75.00

Postpaid atau prepaid?
Prepaid.

Berapa sebulan?
Hanya RM25 / sebulan / 30 hari. Jika guna VPN (unlimited quota), bayaran bulanan adalah RM30/bln (RM25 telco + RM5 VPN). (Servis VPN tidak disediakan)

Jika habis prepaid mesti topup semula?
Ya, topup hanya RM25 untuk sebulan / 30 hari. Sebaiknya topup hari ke 31. Nombor sim ada akan dilupus sekiranya tiada topup sehingga hari ke 50 selepas habis kredit.

Di manakah dijual topup RM25 ini?
Reload topup di mana-mana kedai topup. Boleh beli kad topup topup RM30. Baki RM5 boleh ditambah bulan depan RM20. Boleh juga RM50 untuk surf internet selama 2 bulan. Selain itu, online banking dan easypay. 

Mesti bayar/topup RM25 setiap bulan ke? Ada syarat tambahan?
Ya, jika ingin surf internet. Cuma RM25 untuk sebulan. Jika tidak, internet anda disekat. Tiada caj tersembunyi dan sebarang syarat. Tiada juga ikatan perjanjian.

Adakah perlu daftar/register ?
Ya, mesti didaftarkan. Kami akan daftarkan. Atau pilih yang dah pre-registered (tak perlu daftar lagi, beli terus boleh guna).

Bagaimana nak Register
Pembeli wajib bagi info berikut untuk kami daftarkan dengan Celcom/Maxis.

1. Nama penuh.
2. No. IC
3. Alamat.


Bagaimana kita boleh tahu sim pack kita sudah didaftarkan?
Masukkan sim dalam modem. Cucuk pada laptop. Terima sms contoh, "No prabayar ini telah didaftarkan atas nama anda'. Ini bermaksud ia telah didaftarkan.

Boleh guna pada handphone / galaxy tab ?
Boleh digunakan pada handphone/ galaxy tab jika tidak mahu guna pada laptop/pc.

Bagaimana tentang coverage ?
Coverage bergantung pada broadband. Coverage menggunakan line Maxis HSPA.

Apabila sudah beli sim pack ini, jika tidak mahu guna, boleh simpan sampai bila?
Jika beli, mesti activate sebelum tarikh tamat di pack . Pada pack ada ditulis tarikhnya (Contohnya Jun 2013 ).

Siapa boleh pakai pek ini?
Semua boleh. Untuk kegunaan di Malaysia sahaja.



14 comments:

  1. Replies
    1. Salam Najwa. Ada lagi stok. Nak produk yang mana satu?

      Delete
  2. Simpack skmm saya ada stok. Bolih pilih celcom atau maxis. You nak yang mana? VPN bolih dapat dari banyak pembekal.

    ReplyDelete
  3. sya nk amik clcom... dkat mna boleh untuk sya dapatkn pembekal VPN tu?

    ReplyDelete
  4. saya guna galaxy tab boleh buat pangilan jugak ke?

    ReplyDelete
  5. Simpack SKMM Celcom Broadband.. pack colour hitam tu... ada x?

    ReplyDelete
  6. ade lagi tak broadband skmm tuh??

    ReplyDelete
  7. saya berminat dengan celcom.klu pkai vpn tuk celcom speed jadi laju x?
    kat mana nk dapat vpn tu plak....

    ReplyDelete
  8. simpack skmm celcom broadband colour hitam ada x??

    ReplyDelete
  9. klaw guna ni n kekal no lama bleh x?

    ReplyDelete